Logo Mijn beide handjes

Als communiceren belangrijk is

Logo Mijn beide handjes

Cursussen Dunstan babytaal & cursussen Babygebaren


> >

Babygebaren

Sterre maakt het gebaar slapen

Sterre gebaart: 'slapen'

Het Babygebaren-concept bestaat ondertussen al ruim 20 jaar in de Verenigde Staten en sinds een aantal jaren in omliggende Europese landen zoals bijvoorbeeld Duitsland, Engeland en België. Ouders, kinderdagverblijven en jeugdgezondheidszorginstellingen in deze landen maken gebruik van de Babygebarentechniek omdat de voordelen voor iedereen al snel duidelijk zijn geworden.

Hoewel een baby pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is hij of zij cognitief al veel vroeger klaar om te communiceren. Tussen 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil dus al aan u aangeven wat hij of zij meemaakt. Door Babygebaren te gebruiken kunt u ontdekken waar uw kind zich mee bezig houdt.

Huilbuien en bijtgedrag (op een wat latere leeftijd) worden door het gebruik van onze methode drastisch verminderd, het kind is vrolijker en krijgt bovendien spelenderwijs een hechtere band met de familie en bijvoorbeeld zorgverleners.

Daarnaast is er het feit dat onderzoek heeft uitgewezen dat gebarende kinderen op een latere leeftijd een voorsprong behalen op niet gebarende kinderen op het gebied van lezen, schrijven en spreken! Het kind krijgt dus de beste start die hij of zij kan wensen en de voorsprong die op latere leeftijd behaald wordt kan van onschatbare waarde zijn. Dit alles op een spelende en plezierige manier.

Bron: babygebaren.nl